כמה טיפולי זֵן-שיאצו אצטרך?
על מנת לטפל בבעיה ספציפית, אשר נמשכת כבר תקופת-מה, יש לקחת בחשבון שהטיפול בזֵן-שיאצו יהיה תהליך. לא תמיד ניתן לחזות מראש מה יהיה משכו, אך תמיד יהיה ברור למטופל/ת מתי הסיבה בגללה הגיעה לטיפול כבר אינה רלוונטית עבורה, ומתי חל שיפור.
לרוב אני ממליצה על סדרה ראשונית של 12 טיפולים בתדירות של אחת לשבוע. במהלך סדרה כזו ניתן לחוות את הטיפול ואת התהליך ולהיווכח כיצד מתהווה השינוי.
כאשר השינוי הרצוי חל, מומלץ להמשיך בטיפולים על מנת להפוך את השינוי להרגל חדש ומשופר.
התפיסה מאחורי הזֵן-שיאצו היא תפיסה של בריאות, ולאו-דווקא רפואה. טיפולי זֵן-שיאצו קבועים מונעים את הצורך ב”אזעקות” לטיפול במקרים אקוטיים. הם מסייעים לשמירה על הבריאות, על היציבה ועל שמחת-החיים!
האם כדי לטפל בזֵן-שיאצו צריך “כוחות מיוחדים”?
לא. זֵן-שיאצו הוא עבודה עם הגוף, כלי אשר יש לכל אחד מאיתנו. בשיאצו באה לידי ביטוי האנרגיה של המטופלת, כאשר היא נעה ומתאזנת בגוף. לימוד טיפול באמצעות זֵן-שיאצו הוא לימוד עבודה עם הגוף, עבודה של תנועה ומגע. אנרגיית החיים (צ’י) היא דבר מאוד מוחשי, וניתן ממש לגעת בה. היכולת הזו היא נרכשת, ובתהליך של טיפול בשיאצו מתפתחת היכולת לחוש את הצ’י ולהפעילה.
זֵן-שיאצו מתאים גם לילדים?
כן. אפשר לטפל בילדים בזֵן-שיאצו, אם כי הטיפול יהיה שונה מזה שניתן למבוגרים, ולעיתים קצר יותר. בטיפול בילדים נדרשת מחוייבות עמוקה של ההורים לתהליך ולעיתים מעורבות של מערכות-תמיכה נוספות (בית-הספר, יועצת, מורה לחנ"ג וכד').
זֵן-שיאצו מתאים גם לקשישים? מה עם מצבים של אוסתיאופורוזיס, למשל?
הטיפול בזֵן-שיאצו הוא טיפול עדין ובמגע רחב. זֵן-שיאצו מתאים בהחלט גם למבוגרות ולקשישות, כולל מי שסובלות ממחלות כרוניות. הטיפול בזֵן-שיאצו אינו מהווה סכנה לסובלות מאוסתיאופורוזיס. זֵן-שיאצו כטיפול תומך משפר מאוד את איכות החיים של נשים מבוגרות, מקל על כאבים ומחושים, מחזק ומרגיע.
איפה נעשים הטיפולים?
אני מטפלת בקליניקה שלי, שממוקמת במרכז תל-אביב.
במקרים מיוחדים (קשישים או אנשים המרותקים למיטתם) אני מגיעה לבית המטופלת, באזור מוגבל.